Park café

2021-12-06 863 浏览
又去食咗一間一般般嘅港女Tea😂真係發覺高質嘅港女Tea都唔係成日遇到😌不過呢間價錢較平 食物質素一般 但就食到好飽🌰「巧」遇甘「栗」下午茶🍫 $388/2位 🫖個tea set嘅名係有啲心思的🥰「巧」=🍫 ; 「栗」=🌰 所以成個Tea set係會食到滿滿嘅栗子同埋朱古力味😌亦會有啲漏.*""*.·°∴ ☆…·…·…·…·…·…·…·☆·°*""*. .*""*.·°∴🔹鹹點🔹👛栗子燕窩福袋表面有非常非常少嘅燕窩 造型係有啲特別 但係咬落去真係好怪 都唔係好知自己食咗啲乜🥑鮮芒果牛油果蟹肉朱古力撻Er…芒果好食 牛油果好食 蟹肉好食 底層嘅朱古力撻都好食😂但係上面嗰三樣配料就同個朱古力撻唔係好夾😂應該係因為朱古力撻太甜了😅所以我建議係分開食🍞金箔金文畢芝士和牛多士呢個係最值得讚嘅一款 亦係看似最奢華嘅一款😂和牛是淋淋的🥧栗子雞粒鮑魚撻覺得佢哋好似夾硬將啲嘢同朱古力或者栗子配合咁 呢個又係 浪費咗個鮑魚😟但係個撻幾好食 有種鬆脆嘅感覺🥪栗子鵝肝醬無花果多士嗰醬好似有陣怪味 多士係淋嘅😵‍💫😵‍💫.*""*.·°∴ ☆…·…·…·…·…·…·…·☆·°*""*. .*""*.·°∴🔸甜點

🌰「巧」遇甘「栗」下午茶🍫 $388/2位

🔸甜點🔸

🌰蒙布朗栗子蛋糕🧁

賣相幾靚 栗子味非常濃郁 但係好漏

🍫紅桑子72%特濃朱古力撻🥧

佢個72%朱古力真係太過濃!同埋依然係覺得好甜!漏得太過分!就算上面有三粒紅桑子都中和唔到佢嘅漏🥲

🍰特濃朱古力熱情果慕絲蛋糕

呢個就好正常了 朱古力外層同埋底下小小嘅朱古力🍫配上酸酸地嘅熱情果慕絲蛋糕 唔漏 不會過甜 恰到好處

🍰特濃朱古力歌劇院蛋糕

相信朱古力粉絲必定非常喜歡這個 係高質嘅opera cake

🥠朱古力榛子泡芙

呢個我都好鍾意食 細細粒嘅泡芙上面有啲朱古力粉同埋有cream 咬入去亦有朱古力醬🍫呢個細細粒嘅size啱啱好 口感不錯

🥧栗子提子鬆餅

唔係唔好食 但係scone應該要有cotted cream先啱㗎嘛🥲🥲佢冇🥲🥲得果jam😞但係scone唔搽Cortes cream真係好乾身😟

🔺飲品🔺

Tea set包咗兩杯飲品 不過我哋嗌嗰兩杯都以為好特別 但係最後都係麻麻地

🥤凍朱古力薄荷雪糕

好失望好失望 明明好期待個薄荷雪糕🍨點知係俾朱古力雪糕😟😟變咗完全冇特別
凍朱古力味係非常之假嘅朱古力味 唔好飲

☕️棉花糖朱古力拿鐵

亦都係假嘅朱古力味 而且非常之Hea 就咁喺一杯朱古力咖啡上面加上兩大粒棉花糖😒呢啲棉花糖放上去根本冇可能溶到…..

雖然係價錢親民嘅Tea set,不過都覺得唔使專登去試😅😅