2019-05-15
-朋友仔嚟緊要去越南🇻🇳,就約我去銀行中心睇資料。 原來銀行中心依家變咗好多。 唔單止係旅行社, 仲多咗食肆, 亦裝修過嚟。作為fd嘅都算係咁啦,陪佢睇都睇到都成八點幾🕗。行落到1樓, 有coffee shop, 有呢間越南食店。係時候dinner 喇。越式咖哩軟殼蟹🦀鍋[配法包🥖]($93)分開3樣嘢嘅好處, 就係可以keep住每樣食物原來嘅味道。咖哩鍋🍲有個火㷫住,暖暖哋。軟殼蟹🦀+薯仔🥔軟殼蟹炸得好鬆脆, 薯仔嘅澱粉質係我嘅 favourite嚟。法包🥖最初以為侍應漏咗畀我哋, 原來只係整緊法包。 唔通真係即叫即🤔,仲要係外脆內軟。大蝦🦐菠蘿🍍飯🍚($96)越南滴滴咖啡☕($34)即磨咖啡好飲得多,未飲過呢類型嘅咖啡,好特別😊!!上面嘅咖啡粉,慢慢一滴一滴咁,滴落個杯下面。個杯入面己經加定煉奶🍼輕輕用茶羹搞一搞, 變返正常嘅咖啡色就飲得。香芒🍋糯米飯($55)糯米飯真係超好食,甜而不膩。焦糖燉蛋($36)==========Le Viet地址:旺角彌敦道636號銀行中心1樓101-106, 108-109號舖
越式咖哩軟殼蟹🦀鍋[配法包🥖]($93)
分開3樣嘢嘅好處, 就係可以keep住每樣食物原來嘅味道。
咖哩鍋🍲
有個火㷫住,暖暖哋。
軟殼蟹🦀+薯仔🥔
法包🥖
大蝦🦐菠蘿🍍飯🍚($96)
越南滴滴咖啡☕($34)
個杯入面己經加定煉奶🍼
輕輕用茶羹搞一搞, 變返正常嘅咖啡色就飲得。
香芒🍋糯米飯($55)
糯米飯真係超好食,甜而不膩。
焦糖燉蛋($36)
==========
Le Viet