2019-01-08
近排天氣又涼返啲,呢啲時候就會好想打邊爐,所以就約朋友去試木桶邊爐。木桶側邊有幾個洞口,店員話飲湯可以喺洞口位畢,因為佢可以過濾雜質同埋油份。畢出黎嘅湯真係會特別清,而我地揀既花膠螺頭藥膳雞鍋既湯底非常鮮甜,我同朋友都飲咗成幾碗。湯底有成大半隻雞,可以叫店員幫手拎出黎再斬件,食得方便啲。雞既肉質竟然一啲都唔會鞋,非常嫩滑,可以見到即使係湯底既配料都絕對唔會馬虎。套餐會包一份肉類,牛魔王既我地梗係揀手切安格斯Prime Grdae牛頸脊肥牛片,牛味好重好好味!套餐仲包埋手打丸、餃子、即炸響鈴同魚皮,最中意墨魚丸同芝心牛丸,唔知係咪因爲係手打既關係,真係特別彈牙!仲有好多火鍋配料同蔬菜可以任嗌,啲菜好新鮮,而且仲有我最中意既蕃薯苗。任嗌既肥牛唔會比套餐入面既牛頸脊肥牛片差,所以我地都係咁encore!值得一提既係,白酒同紅酒有得任飲!本身準備埋單走,點知原來仲有甜品包埋,真係好抵食
值得一提既係,白酒同紅酒有得任飲!
本身準備埋單走,點知原來仲有甜品包埋,真係好抵食