2023-06-07 190 浏览
呢間係我公司樓下附近開左一段時間,有時經過都見有人排隊,今次終於有機會食到!比起之前既中環店,呢度係更雅緻既裝修,餐廳兩邊既圓形卡位都係柔和粉紅色調,好闊落好舒服! 我地既晚餐叫左:.🫔肉鬆皮蛋蛋餅呢個配搭超好食!! 大大碟,勁多醬料超惹味超吸引! 蛋餅本身已切好方便客人食用,每一件都有大大片皮蛋同肉鬆,加埋醬料,味道好夾!! 份量多,好夠飽! 個人來講勁鍾意呢碟!.🍱招牌魯肉飯比起牛肉麵,我更鍾意食魯肉飯,所以即刻叫碗招牌來試下,簡簡單單既魯肉同半隻溏心蛋,已經好好味! 而且係用上珍珠米! 所以口感好好,粒粒分明,魯肉撈飯一流!.🥧手工鳳梨酥麻糬蛋撻係呢度既大熱人氣招牌食品,一來到要即刻叫2件先驚賣哂🤣 大大件,裡面有絲絲鳳梨肉、蛋漿同麻糬,口感好有層次好豐富! 味道酸酸甜甜咁,而撻皮係曲奇皮,好香牛油味! 唔怪得咁受歡迎啦!不過兩個人食一件都夠,超飽肚🤣.🍮鐵觀音法式燉蛋第一次見呢個組合😯 鐵觀音超香,帶點微澀,味道好突出,正好中和左燉蛋既甜,而且燉蛋質地幾滑,上邊係脆脆的焦糖,幾好食,呢個甜品幾特別!.🍹芭樂牛乳芭樂其實即係番石榴,不過都係第一次飲,好濃郁既芭樂味,好清香,唔會膩
🫔肉鬆皮蛋蛋餅
🍱招牌魯肉飯
🥧手工鳳梨酥麻糬蛋撻
🍮鐵觀音法式燉蛋
🍹芭樂牛乳
芭樂其實即係番石榴,不過都係第一次飲,好濃郁既芭樂味,好清香,唔會膩,好得!
🍍鮮鳳梨蘇打
呢個超正,鮮鳳梨好香好fresh,好多果肉係裡面,加埋有氣蘇打,超解渴!!
今餐好滿足😋 不枉我好期待今次既晚餐!! 果然無揀錯
2023-06-01