2017-02-06
年初九keep住食 今次約埋同樣系吃貨既契媽食番餐.....為左呢餐早系1月16日 開始打電話預約 但長期吾通 好彩既系佢有個網上訂座既網頁 ....訂座後三至四日會有人打黎confirm 記得如果冇人打黎confirm 就要去fb inbox 下佢地問下.....位於登打士大廈 有電梯但長長既人龍會令你死死地氣行樓梯上兩層算鋪內地方較細較逼 坐得吾多舒服 侍應多但多數都系慢動作 所以我地每次都叫左勁耐先有人應預約時預訂埋花膠雞湯鍋由於四人都系花膠怪 所以要個大既是必須的花膠質素吾錯 湯底香濃 食到咁上下會有人埋黎幫你剪開舊雞 雞肉都好滑牙!我地嗌左 炸魚皮(獨立一包 嗌貨既吾系自家制)芝士牛丸 (好好食牙 咬開小小芝士就好澎湃咁流出黎....所以食既時候記住吾好一口啪入口)頂級手切安格斯牛肋骨肉 鐘意濃味既會鐘意的牛肉味好重 半生熟好食 如果吾系會up 黑百葉 切得太幼入口好橡筋😑重頭戲 花竹蝦 $60一両 呢四隻就11両大過隻手掌 超多膏 d膏多到咇出黎 蝦肉好爽甜 豪一次半次都抵啦!**溜單吾緊要 但追左四次先追得番個生菜就有點兒那個**
預約時預訂埋花膠雞湯鍋
我地嗌左 炸魚皮(獨立一包 嗌貨既吾系自家制)
頂級手切安格斯牛肋骨肉 鐘意濃味既會鐘意的
牛肉味好重 半生熟好食 如果吾系會up