L'AMOUR

2023-04-12 41 浏览
對我哋分散住係新界、九龍各區嘅一行七人嚟講,嚟到大埔其實都算幾山旮旯,為咗食好東西係值得嘅😏不論裝修、食品物味道及賣相各方面都唔錯,用心之作!而且玻璃門好特別,有人撳鐘後會變成透明,比待應或等朋友嘅我哋見到有客到😂入咗餐廳後就變返磨砂玻璃,唔怕食緊飯嘅客人比途人望住咁老尷,私隱度嘅考慮有如五星級酒店。其實今次係我第二次再嚟,幾年前嚟同朋友食過,唯獨對佢嘅威靈頓牛柳有點失望,當日我仲拋咗句“可以再好啲”,唔知今次會唔會令我改觀呢?為咗滿足全部人嘅欲望,最後決定乜都叫啲一齊share。你睇下我哋食咗好多嘢😈😈🐟魚子醬拼盤🐷巴馬火腿捲火箭菜配水牛芝士🦞法式龍蝦沙律🐟法式西鰽鱸魚🐟法式低溫慢煮東星石斑🦢傳統法式鵝肝牛柳🐮威靈頓牛柳🍄黑松露帶子薏米飯🍝忌廉加拿大海膽扁意粉🦀蒜片辣椒蟹肉扁意粉🍎法式焦糖蘋果酥🍫比利時朱古力心太軟另外,仲有叫咗House White and House Red。網上食評幾乎90%都介紹佢地嘅威靈頓牛柳,但始終都係果句“可以再好啲“,反而法式西鰽鱸魚有驚喜!皮脆肉嫩!是日高度評價,佢哋嘅魚和薏米飯。比較失望係黑松露帶子薏米飯和忌廉加拿大海膽扁意粉嘅擺盤唔同曬.....

🐟魚子醬拼盤

🍝忌廉加拿大海膽扁意粉
🦀蒜片辣椒蟹肉扁意粉

🍎法式焦糖蘋果酥

🍫比利時朱古力心太軟

另外,仲有叫咗House White and House Red。網上食評幾乎90%都介紹佢地嘅威靈頓牛柳,但始終都係果句“可以再好啲“,反而法式西鰽鱸魚有驚喜!皮脆肉嫩!是日高度評價,佢哋嘅魚和薏米飯。比較失望係黑松露帶子薏米飯和忌廉加拿大海膽扁意粉嘅擺盤唔同曬.....😱無咗貝殼和海膽殼囉囉囉😱......點解人哋啲食評會影到有貝殼的黑松露帶子薏米飯嘅?
庆祝纪念
生日