2015-12-12
好耐無寫食評,忍唔住要出山,為的除了食物質素,仲有服務質素首先12.12 係我同老公結婚3週年,今天多左剛出世2個月嘅仔仔陪我地一齊過,但由於仔仔尋日打完針發燒,今日都唔敢去得遠!因為我地住香港區,所以就揀左中環greyhound簡單慶祝一番!我地12點半左右去到,已經要排隊等位,大概等左15分鐘就安排到座位比我地!2位男staff好細心,見我手抱住BB,特意安排個大啲嘅sofa位比我地,等我可以放BB喺sofa上!十分細心兼抵讚食物方面,我地叫左烤雞肉三文治($98),芝士牛肉漢堡($128),炸薯角($48)同一杯Thai milk tea! 烤雞肉三文治係配薯片嘅,如果可以配薯條就好喇!三文治夠脆夠熱,但略嫌唔夠sauce同塊三文治有點兒過油,7/10分啦 牛肉漢堡係老公嘅,由於我唔食牛,只能從老公口中比評語!老公話牛肉漢堡好好味,夠juicy,夠份量!而我嘅評語係,牛肉漢堡係配薯條架我食哂全部薯條,炸得好好,又熱又香又脆 9/10分 而炸薯角配有少少炸左嘅bacon喺上面,薯角本身已經夠咸味,唔沾sauce 都已經好好味!同薯條一樣,都係又熱又香又脆 9/10分Thai Mil
食物方面,我地叫左烤雞肉三文治($98),芝士牛肉漢堡($128),炸薯角($48)同一杯Thai milk tea! 烤雞肉三文治係配薯片嘅,如果可以配薯條就好喇!三文治夠脆夠熱,但略嫌唔夠sauce同塊三文治有點兒過油,7/10分啦 牛肉漢堡係老公嘅,由於我唔食牛,只能從老公口中比評語!老公話牛肉漢堡好好味,夠juicy,夠份量!而我嘅評語係,牛肉漢堡係配薯條架我食哂全部薯條,炸得好好,又熱又香又脆 9/10分 而炸薯角配有少少炸左嘅bacon喺上面,薯角本身已經夠咸味,唔沾sauce 都已經好好味!同薯條一樣,都係又熱又香又脆 9/10分Thai Milk Tea嘅顏色就有啲假假地 老公飲完一啖,啲牙即刻染到同杯野飲一樣色,不過好彩吞幾啖口水就無左喇,味道就麻麻地,好彩唔算太甜6/10分
希望籍著哩篇食評,讚讚Greyhound 2015年12月12日 12:30pm上班嘅每一位同事!!多謝你地嘅professional!作為一個食客,食物質素係好最要,但對我嚟講,服務質量都一樣重要!!感謝你地咁忙,都肯幫我地一家三口影合,仲要好細心問我地影o唔ok,又話BB郁左少少!100分嘅服務