2021-11-18 688 浏览
數碼港戲院旁邊開咗間新餐廳,走明亮簡潔路線,半開放式,地方闊落。餐廳一邊有間溫室玻璃房,入面嘅蔬菜都係由智能水耕種植,感覺好乾淨衛生。我同先生叫咗兩個set lunch。分別係Spaghetti with Mushroom 同 Spaghetti Cacio e Pepe。兩個set 嘅頭盤Kale Salad材料都係取自旁邊室內溫室。可能心理作用,食落好好似特別新鮮。意粉做得al dente,醬汁味道都香濃creamy,不過個份量實在太細。我7分飽(啱減肥😂);我先生話完全唔飽,佢應該要食兩份先夠😅服務方面就係麻麻地。因為點餐係用手機落單,所以我哋同侍應嘅接觸唔多。食物嚟到時,侍應只係「砰」一聲放喺枱上面就轉身走🤭而且上菜速度又慢,我先生差唔多食晒,我嗰份先到(不過可能係份量太少,我先生兩啖已經食晒🤣)到喺外面埋單嘅時候,我問溫室入面嘅蔬菜可唔可以賣時,個店員無端端黑臉及不友善語氣話:「吓?唔得嗰喎!」我都只係問下啫,唔使咁惡掛🙄總括嚟講,食物質素同環境都Ok嘅,不過份量同埋服務就真係唔合格。