餐厅: 香江花月 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
人生第一次比差評餐廳,但今次真係忍唔住!朋友推介呢間火鍋店比我試,但佢唔係食佐敦分店嘅,我見佐敦就腳啲就黎試下!餐廳環境的而且確好靚,好岩打卡,不過員工嘅服務態度已經足以趕客,同埋唔會再黎或者推介比身邊嘅人!朋友推介試下個花膠雞湯底,話好正好足料,睇佢地餐牌個圖的確幾吸引,點知黎到只見到隻雞,用個湯勺撈下,花膠數量寥寥可數!我諗只得3-4舊,我地一枱6人,真係一人都分唔到一舊!但我朋友上次係第間分店食的確好多好足料於是叫左職員問下,點知個職員態度極差!(女職員,短頭髮,身形小肥,職位疑似有啲級數)店員:我地每鍋都有指定份量,唔會比少!我就問:你地嘅指定份量大概係幾多?店員:每鍋起碼都有5舊花膠。我:咁呢鍋一定無咁多!之後重點黎!佢叫多左一個男職員拎隻碗黎,係我地面前不停咁撈個湯底去睇下係咪真係比少左我地!係個客面前撈啲花膠出黎數🤯WTF?!咁樣做真心唔專重啲客人,你估我地會咁得閒呃你啲花膠咩?最後佢真係淨係撈到3舊,跟著就勁悔氣咁話:叫廚房比返你。跟著就走左🤬正常都會道歉先啦係咪?!而家係你地出錯,仲要西面?真心只會食一次,無論嘢食幾好環境幾好都唔會再嚟!太!差!了!
人生第一次比差評餐廳,但今次真係忍唔住!

但我朋友上次係第間分店食的確好多好足料
於是叫左職員問下,點知個職員態度極差!
(女職員,短頭髮,身形小肥,職位疑似有啲級數)

店員:我地每鍋都有指定份量,唔會比少!
我就問:你地嘅指定份量大概係幾多?
店員:每鍋起碼都有5舊花膠。
我:咁呢鍋一定無咁多!