2018-05-06
同🐢密 gathering, 每位接近$900 既放題只在五六日供應, 但當晚都全場滿座😝電話訂座時職員有禮, 簡單說明 dress code 同泊車優惠.到場時感覺穿西裝既員工很有禮, 但穿和服的員工就一般般, 最有趣係我們還未坐好, 比較年長的和服小姐很趕時間的已開始介紹餐單, 但她只是向我們其中一友人介紹, 完全當其他客人是透明的😳之後她為我們斟醬油, 我坐在入面, 為方便她, 我將醬油碟推到出面, 她無言地將醬油碟放回原位, 再走到我身旁斟醬油, 舉動極不友善👎🏻有多次食物碟還有食物, 她就急急收走碟子, 友人說還有食物的, 她一樣無言的放下碟子就走👎🏻👎🏻講返食物, 原來餐廳剛轉了四國主題, 沒有龍蝦刺身供應了😭改為這個魚刺身同燒魷魚😅除了食物區自取食物, 每位還可選擇兩手卷和一主菜.手卷我們只試了拖羅魚子, 拖羅味道鮮甜, 新鮮好味, 紫菜香脆易咬😋燒雞同鯛魚豆腐鍋我們都有試. 燒雞伴以蔬菜, 雞肉嫩滑.赤鯛魚肉鮮滑唔腥😋自取區有源源不絕供應既海膽👏🏻 海膽好新鮮, 但味道唔夠濃甜.刺身厚切新鮮~蟹腳好味易拆🦀茶壺蒸內有小鮑魚, 蛋蒸得好滑溜.甜品貴精不貴多, 款款都好好味
改為這個魚刺身同燒魷魚😅
除了食物區自取食物, 每位還可選擇兩手卷和一主菜.
燒雞伴以蔬菜, 雞肉嫩滑.
赤鯛魚肉鮮滑唔腥😋
蟹腳好味易拆🦀
茶壺蒸內有小鮑魚, 蛋蒸得好滑溜.
macaroon very good, 濃濃的杏仁香, 仲有多款口味選擇添😍
最後還有柚子士多啤梨雪糕, 柚子味清新減少飽滯感😝
整體來說, 食物高質, 環境舒適, 而且放題由六點開始, 當晚我們還坐到十一點, 很適合慢慢食慢慢傾😆 但服務確實扣了些分數.