2008-08-10
我打電話訂左位, 晚上七時半, 七位約七時二十分我上去攞位, 佢話人齊先入得, 咁我問佢要幾多個先入得, 點知佢話六個,我心諗, 平時D 餐廳過半數就入得la, book 七個要夠六個? 如果有一兩個friend甩底or 遲黎, 咁我唔使食la......當時佢答六個, 我個人都呆一呆anyway, 我就跟你規矩, 而家我得一個人到, 咁就坐住一人抬先law, 夠三個人先轉四人抬law, 然後慢慢轉上去,then 我入坐了二人枱, 兩分鐘後我有兩朋友到左, 叫佢轉四人枱, 佢就問我D人到齊未, 我就話未, 叫佢轉四人枱就ok, 佢就唔肯轉, 仲叫我出番去傾, 出到去佢話三四個人坐佢地張七人枱等係"Sai" (浪費)左張枱, WA, 大姐, 我地黎食野, 你好似講地我地白撞咁, 咩叫"Sai" (浪費), 坐低研究下食咩都要時間la , 食茶餐廳快餐咩, 簡直豈有此理, 真係要叫佢地睇多D 廣告, 學下咩係真正的服務態度。激到死下死下, 最後梗係走左冇食佢la, 有寶咩。P.S. 佢個門口D枱全部吉ga, 所以根本佢就唔係好缺枱。
我打電話訂左位, 晚上七時半, 七位
激到死下死下, 最後梗係走左冇食佢la, 有寶咩。