2020-06-27
呢間係周奕偉介紹過既鯛魚湯拉麵店開左黎香港,好似好吸引咁,就過黎試下係條後巷排隊,大概20人等緊,烈日當空下都真係幾熱,為左食,精、氣、神!掙扎!一個帶位男侍應係後巷出現後,不愉快經歷就開始了,起初佢已經用好不情願既聲調同d客講只得清湯一款到我點餐時(仲係後巷排隊中)我點了4碗清湯拉麵,佢終於問你地幾人,未齊人唔落得,ok明白,咁我繼續等齊人先落單啦過左一陣,佢再次出現係後巷,唔出聲望住我,我完全唔知佢想點,我望返佢,佢先用好差既語氣問要咩,個刻我地都係未齊人,佢唔講我點知呢一刻原來係你皇恩浩蕩,卑我落單呢? 點好了,佢依然唔出聲,再次望住我,原來係要我卑錢,但我覺得最基本總數幾錢你都要話卑個客聽呀,單你又未卑我,前面仲有10幾人排緊,碗麵未食就要我係後巷卑定錢,仲要個客自己心算加埋總數卑你,原來可以收信用卡佢又唔講,從未見過一間餐廳如此肉酸小家,一係你整部自動售賣機,真係好不知所謂!鯛清湯拉麵等左成粒鐘終於食到,個湯清得黎咸,魚味唔濃帶腥,唯一覺得好食係塊魚皮,其他都係不外如是,食完仲好口渴一間咁垃圾service 既拉麵店,d麵更好食都唔會有人想再返黎幫襯,$138一碗仲要普通到唔
鯛清湯拉麵
鯛清湯
鯛清湯
一間咁垃圾service 既拉麵店,d麵更好食都唔會有人想再返黎幫襯,$138一碗仲要普通到唔普通,狗眼看人低,就算免費我都一定唔會再去😤