2006-12-29 2 浏览
今日幫阿a慶祝生日,黎到呢間佢地成日去的飯店,阿m之前都訂左位,7:30,我地7:15到左,但負責收錢的那個肥女人,叫我地等等.我地都諗住未到7:30,咪等下先羅,不過上到去,真係全院滿座,點知等左半個鐘7:45都未等到,連最遲黎的阿t, 阿a 同大肚婆都黎埋,都未有位,卒之我都忍唔住問個侍應,佢已經第二次叫我地等一陣,我都好興咁話,咁使咩訂位姐,個個黎到羅位羅跟住有枱走,但係只可以俾到五人坐的枱,但我地有七個人,大家係咪覺得真係坐唔得舒服,我都好唔滿意,佢叫我地等隔離個張,由於附近的地方都好迫,所以唯有等一陣,都過左十五分鐘,以為個張稍為大些的枱會走,因為我地見到佢地俾哂錢,但係就向度分番錢,仲要向度每人食一個自己帶黎的橙,真係頂佢唔順,明知咁多人向度等位,就返去先至食啦,好彩隔離張大多些少的枱走,咪同個老闆講,話調個張枱,個個伙計都好似各有特色叫菜時,香辣炒什菇大蝦(叫個伙計落單,但個伙計話唔可以走辣喎,我心諗點解唔得,跟住個伙計話試下同廚師講,點知都係辣的,但都算多料)炸蟹鉗(都算大大件,熱辣辣)家鄉煎藕餅(但就咁將一塊藕餅舖些豬肉落去,味邊一般,有些凍)咕嚕肉(汁料都算唔錯,最
叫菜時,

炸蟹鉗(都算大大件,熱辣辣)

咕嚕肉(汁料都算唔錯,最特別唔係用菠蘿,而係用桃片)

半隻香蒜雞(都算唔錯)

香煎銀鱈魚(要熱食,不過好滑,用鐵板上)

粟米魚肚湯(都唔錯)

蒜蓉炒菜心(都幾大碟)

總括黎講態度唔好,同埋野食都係一般,