講明先,其實我冇食過呢間魔麵,但點解要寫食評?因為佢既服務太差,差到我未食就頂唔順走左!服務從來都係食既過程中好重要既一部分,一間餐廳既食物一般但服務好好的話,點都會令人食得開心d,相反,如果服務好差,量你d食物幾正都好,一邊食一邊谷住道氣,真係咪搞!我同朋友28/6夜晚,慕名專誠去食魔麵。其實個日我鬼咁肚餓,上到去聞到陣陣既拉麵味,已經垂涎欲滴。但一入去,唔見門口有reception,反而reception去左後門位置。負責帶位個個女仔見我地係正門,就猛咁招手叫我地過去。一頭霧水既我地咁岩先到有個人由後門入,於是就以為個邊見係正門。係我地前面個個都係職員,佢開左道門,我地跟佢尾。但都覺得有d唔多對路,所以都窒左窒。呢個時候帶位個女仔係後門”吉”個頭出黎,好勞氣咁同我地講:「呢邊唔入得架wor!你地行返去個邊!」我地時都唔知發生咩事,咁咪行返去正門個邊入。我心諗,點解個reception會同個門口隔成4、5張咁遠既?一入返去,個個女仔叫我地埋去坐,我示意見到,一直行過去。點知個女仔就好唔耐煩咁搖頭。即係個d代表「唉!麻鬼煩!」個種feel呢。我見到真係o曬咀!你忙、你多野做心情唔好我

:「呢邊唔入得架wor!你地行返去個邊!」

我地時都唔知發生咩事,咁咪行返去正門個邊入。

!你忙、你多野做心情唔好我明,我都做過服務性行業,我都知有時會覺得d客好麻煩,但總冇可能係個客面前咁呀???

一嬲之下,我拎轉頭就走。我都未試過會咁

如果魔麵既職員見到呢篇野,麻煩好好改善下你地既reception設計同個位同事既服務質素!

真係好失望!

2011-06-28