2015-05-17 495 浏览
一早要去報名參加暑假活動,趁未開始時去附近食個早餐,天氣好唔穩定,間歇性大雨,唔想行大遠,去廣場揀咗間呢間,地方好大,唔使等位,環境好舒服,配搭好得意,好似屋企客廳+咖啡店+糖果店嘅混合體,中央兩大張梳化連茶几,靠牆有個櫃放滿好多不同款式嘅糖果,又有海豚搖搖玩具,仲有一大箱玩具比小朋友玩,氣氛好輕鬆!其他位置係籐椅加小圓枱,場內有一枱外國人,我哋坐小圓枱(不過發現係歪嘅)我再去櫃檯買餐,餐牌全英文(我都有點擔心講英文)好在店員係中文人,佢有講解,有推介,落好單見可以八達通比錢,點知壞機,所以改用信用卡!(不過埋單佢只比信用卡收據,無比餐廳收據,所以都唔知實際有無加一)店員會問定我嘅座位!之後攞餐比我!All day breakfast($115)賣相唔錯,麵包可以揀,我揀了麥包,微脆,有咬口,幾好!牛油幾香!雞蛋都可以揀煮法(所以怕要用英文講)我揀炒蛋,炒蛋比較老,唔似平時茶餐廳咁滑!無乜味!蕃茄唔夠熱,茄汁豆唔係平時嘅罐頭,味道好怪,酸酸地好似乳酪味咁,唔習慣!香腸係唯一好味,脆皮又夠熱,有肉汁!Mocha($35)紅色瓦杯,不過比想像人賣相求其,泡沫無拉花,仲唔挺,味道朱古力味重啲
又有海豚搖搖玩具,
好多玩具

All day breakfast
Mocha
Mocha($35)紅色瓦杯,不過比想像人賣相求其,泡沫無拉花,仲唔挺,味道朱古力味重啲,咖啡順口,易入口!
Lemonade
Lemonade:店員話用新鮮檸檬汁開嘅,好酸,要加多啲糖水,幾清新!

食物好一般(可能佢嘅蛋糕麵包出名啲喇)女店員好nice,上菜時會比多隻碟,上Lemonade時又會講可能酸啲,要糖水可以出聲!肥髀試完就去攞糖水
2015-05-17
$115 (早餐)