(非会员)
2006-04-24 9 浏览
此店開張已幫襯開, 食物質素有保證, 親朋好友都愛光顧, 小本經營, 服務唔好都預左, 只是曾經有一次不快經歷, 當時大住個肚叫左碗撈檬, 有隻小強殘骸, 即時反映, 對唔住都無句, 最嬲o個個係我老公, 自此少再來臨. 轉眼間, 個仔都識行識走...... 心郁郁掛住個漁村湯檬曉, 提議老公再來此店. 照舊漁村湯檬曉($25), 味道仍好好, 不過用料有d唔同左, 以前蕃茄味、魚露味好濃, 而家淡左少少, 感覺無咁口渴. 牛油軟殼蟹($58) 六件, 比起外面算抵食, 不過好多油好肥, 如果乾身少少會更好. 香茅雞亦湯檬($20), 水準之下, 沒有芽菜, 可能忘記落, 雞亦唔夠熱, 估計是炸好一大盆然後要就加上面, 河粉份量少, 三扒兩撥食完. 另加飲品.此外, 此店人手有些改變了, 除了照舊見到"長髮老闆娘"(無野做, 坐在門外"蹬"起隻腳打機), 仲多左個中年男人, 點解特別留意佢? 原來店內雖然仲有兩個伙計, 但都係唔識落單、唔會收錢, 落單收錢都要個男人做, 但佢又要負責埋水吧, 差不多佢一個人做晒, d客就要等佢得閒. 最後埋單比五百佢, 佢話無散紙找, 卒之走出去報紙檔
最後埋單比五百佢, 佢話無散紙找, 卒之走出去報紙檔"唱錢"........喂, 咁大間鋪, 唔該預備下啦!!!!!!睇呢再有下次都幾難.