2015-05-17 478 浏览
一早要去报名参加暑假活动,趁未开始时去附近食个早餐,天气好唔稳定,间歇性大雨,唔想行大远,去广场拣咗间呢间,地方好大,唔使等位,环境好舒服,配搭好得意,好似屋企客厅+咖啡店+糖果店嘅混合体,中央两大张梳化连茶几,靠墙有个柜放满好多不同款式嘅糖果,又有海豚摇摇玩具,仲有一大箱玩具比小朋友玩,气氛好轻松!其他位置系籐椅加小圆枱,场内有一枱外国人,我哋坐小圆枱(不过发现系歪嘅)我再去柜台买餐,餐牌全英文(我都有点担心讲英文)好在店员系中文人,佢有讲解,有推介,落好单见可以八达通比钱,点知坏机,所以改用信用卡!(不过埋单佢只比信用卡收据,无比餐厅收据,所以都唔知实际有无加一)店员会问定我嘅座位!之后攞餐比我!All day breakfast($115)卖相唔错,面包可以拣,我拣了麦包,微脆,有咬口,几好!牛油几香!鸡蛋都可以拣煮法(所以怕要用英文讲)我拣炒蛋,炒蛋比较老,唔似平时茶餐厅咁滑!无乜味!蕃茄唔够热,茄汁豆唔系平时嘅罐头,味道好怪,酸酸地好似乳酪味咁,唔习惯!香肠系唯一好味,脆皮又够热,有肉汁!Mocha($35)红色瓦杯,不过比想像人卖相求其,泡沫无拉花,仲唔挺,味道朱古力味重啲
又有海豚摇摇玩具,
好多玩具

All day breakfast
Mocha
Mocha($35)红色瓦杯,不过比想像人卖相求其,泡沫无拉花,仲唔挺,味道朱古力味重啲,咖啡顺口,易入口!
Lemonade
Lemonade:店员话用新鲜柠檬汁开嘅,好酸,要加多啲糖水,几清新!

食物好一般(可能佢嘅蛋糕面包出名啲喇)女店员好nice,上菜时会比多只碟,上Lemonade时又会讲可能酸啲,要糖水可以出声!肥髀试完就去攞糖水
2015-05-17
$115 (早餐)