2017-05-20 461 浏览
係尖沙咀買完野,約左老公食飯。朋友介紹我去依間越南餐廳同老公撐枱腳,去到都幾爆。好彩等左唔係好耐就有位😁打開menu, 見到依度有蓮藕bb食,梗係要叫返個大蝦藕苗沙律😁D 蓮藕bb 酸酸辣辣,嫩口爽脆,加上同樣爽嫩既芹菜,真係好爽👍🏻旁邊既大蝦,香烤味濃,一d都唔霉,好惹味😘我依d眼寬肚窄既最鐘意食拼盤,貪佢樣樣都有,咩都可以試d😎所以叫左個大娘小食拼盤:香茅扎肉- 香茅味濃,外面又脆又香~春卷 - 脆而不膩又料多,肥o都o都,好滿足。墨魚餅 - 未放入口已經有濃濃墨魚香,放入口度,嘴嚼到喉嚨都仲留有墨魚味,而且彈牙~蒸粉包 - 粉皮好滑,而且加左雲耳碎,好爽口~老公鐘意食牛,所以叫左個烤牛肉撈檬。牛肉烤過後帶出香烤香味道,肉質唔硬,仲保持到軟林度,好重牛肉味!而且帶點千層塔味,有自己既特色👍🏻我地仲點左個西貢咖哩牛坑腩配蒜蓉包牛肉炆得林,仲要有又滑又香既牛根!炆得咁夠火喉既牛坑腩,當然要配又脆又香既蒜蓉包,先至可以連汁都 lam 埋😋依道有越南單,鐘意 啤一啤既老公梗係有飲啦~我就點椰青,食度既椰青真係好靚,d椰青水,滿到差不多瀉,超級甜😘😘朋友真係無介紹錯😁😁
係尖沙咀買完野,約左老公食飯。
朋友介紹我去依間越南餐廳同老公撐枱腳,去到都幾爆。
好彩等左唔係好耐就有位😁
旁邊既大蝦,香烤味濃,一d都唔霉,好惹味😘

我依d眼寬肚窄既最鐘意食拼盤,貪佢樣樣都有,咩都可以試d😎
所以叫左個大娘小食拼盤:
香茅扎肉- 香茅味濃,外面又脆又香~
春卷 - 脆而不膩又料多,肥o都o都,好滿足。
蒸粉包 - 粉皮好滑,而且加左雲耳碎,好爽口~

老公鐘意食牛,所以叫左個烤牛肉撈檬。
而且帶點千層塔味,有自己既特色👍🏻

我地仲點左個西貢咖哩牛坑腩配蒜蓉包
牛肉炆得林,仲要有又滑又香既牛根!

依道有越南單,鐘意 啤一啤既老公梗係有飲啦~

朋友真係無介紹錯😁😁
2017-05-18