2013-08-04 88 浏览
在倫敦同巴黎的時候已經狂食Laduree, 又食過倫敦Selfridges的Pierre Herme 一次。今次返香港要試真d Pierre Herme先〜首先講講d staff. 有D shocked 幾個sales的廣東話都係帶內地口音,同埋講唔同味道的英文名字咬字都有待改善.另外好shocked竟然冇得散買,一買就要買成7粒咁多....試完今次之後都唔會再買...講番macaron, d macaron好易碎, 但係我之前食開Laduree的macaron係唔易碎架!所以呢樣野令我扣好多分食左咁多味,Olive 同Jasmine係特別,但試過一次就okChocolate 味咪又係咁冇咩特別Apricot&Pistachio 酸酸地幾好食估唔到Caramel 最好食!個filling好正好香!如果下次再食都只會食番呢個!

Chocolate 味咪又係咁冇咩特別
Apricot&Pistachio 酸酸地幾好食