2021-12-15
驚喜越南餐廳。Prime Pho🍜今日食咗間非常有驚喜嘅越南菜餐廳, 位置喺嘉咸街一間商業大廈上面,啱啱食完即刻要share俾大家啦😃🌟炸軟殼蟹🦀青木瓜芒果沙律配黃薑桂花蘋果醋汁材料其實同個名一樣齊曬😆🤣 但係味道真係估唔到咁正咁特別😋 軟殼蟹夠脆,青木瓜絲夠幼夠新鮮之外, 個汁係靈魂所在, 黃薑加桂花嘅味道原來好正, 再配埋沙律上小小嘅辣椒粉, 我肯定係我食過最好味嘅青木瓜沙律😍😍🌟生牛肉湯河🍜湯底好甜,好牛, 應該落咗唔小心機🤗 牛肉片係精選過,牛肉味重, 最想提係佢嘅河粉,又滑又唔易碎,讚👍🌟燒豬肉🐖撈檬呢個份量真係十足, 燒豬肉燒得好香, 我估係即刻燒㗎,唔似出面幾餸飯咁執落去, 最特別佢係用左幼嘅濛粉,我都係第一次食反而覺得幾好喎😋🌟越式炸春卷通常間舖頭好唔好食,試左春卷就會知, 生菜、醃菜、薄荷葉同啱啱炸起既春卷,一個字 正😋🌟米紙卷米紙卷係一開二,裡面都好澎湃下, 配咗個花生醬之前未試過, 味道都ok但我覺得點返春卷嗰啲魚露最正, 但我對面嗰個就話花生醬正啲啦😆呢度環境舒服,我覺得有機會大家要嚟試下, 一定唔會失望👍👍
🌟炸軟殼蟹🦀青木瓜芒果沙律配黃薑桂花蘋果醋汁
🌟生牛肉湯河🍜
🌟燒豬肉🐖撈檬
🌟越式炸春卷
🌟米紙卷
呢度環境舒服,我覺得有機會大家要嚟試下, 一定唔會失望👍👍