2019-09-13 2151 浏览
其實之前已經係中環食過一次金鶴拉麵,  本來都係純粹肚餓求其搵食。點知一入到去坐 發現入面又幾有日本feel , 而冄全部侍應都好好態度好好招呼。個拉麵有幾好食 所以決定今日再食多次!但就去左土瓜灣個間土瓜灣呢間好似比中環仲靚 有上下層 我同朋友坐咗係高枱食嘢 燈光啱啱好。仲可以一路同朋友傾計一路望吓廚師點整嘢食 , 八卦望入廚房仲好乾淨好企理, 真係加多幾分。因為我勁口渴係咁飲茶, 店員亦都好不斷過嚟幫我添茶, 真係覺得唔好意思 我哋叫咗一個期間限定嘅北海道拉麵 入面唔單止有兩塊大嘅肉 仲有龍蝦 ,個湯底味道超級超級濃郁!  而且唔會食到少少口渴,  真係幾好食 !!$138又唔係話好貴, 都值的。而我朋友就叫咗辛味拉麵, 佢覺得偏辣, 不過我覺得還可以😂真的!! 平日食開小辣的朋友絕對可以試試。我哋仲叫咗個餃子 ($38), 不錯!!我覺得最抵食就係佢哋嘅炸雞 亦都只係需要$38, 仲要大大嚿!!不過可惜影唔到相 咁啱我電話冇電⋯⋯朋友個手機鏡頭又跌爛咗😂 但真心推薦!只吃這個小食當TEA 食都幾開心

我哋叫咗一個期間限定嘅北海道拉麵

我哋仲叫咗個餃子 ($38), 不錯!!