2010-01-08 6 浏览
我上個月幫家姐個大b賣左棒棒堂親筆簽名poster,好鬼死開心。所以今日家姐專登過海請我食飯。 見咁難得,所以想揀間環境靚d又幾好食既餐廳。平日係銅鑼灣食lunch 都幾難搵,何況係 weekend,好食少少就好鬼多人,我又唔鐘意飲茶,咁鬼嘈,傾唔到計。雖然自己好鐘意食日本野,但係好多區內的日本餐廳質素都好參差,所以唔敢亂試。忽發其想,前排男友提過係世貿中心13/f有間叫桐燒既日本菜唔錯,食 lunch 都係$60-70。坐低冇幾耐就望到隔離枱對情侶食緊個吞拿魚腩定食好似好正咁,我就即刻叫左一個嚟試下,雖然價錢要$100,但係好食既話,又唔算好貴。家姐話佢冇咩所謂,所以就order 左一個燒銀雪魚定食。等左唔夠5分鐘,我個吞拿魚腩定食到左la! 好鬼肚餓既我就即刻咬一啖,感覺係-好好味!估唔到一間專食燒肉既餐廳有咁好食既刺身 ,而配搭的蕎麥麵都好好味! 最正係吞拿魚腩既份量唔細架,仲有埋客蒸蛋,就算男仔食都應該夠飽!再過多2分鐘,家姐個燒銀雪魚都嚟左 la! 未食己經覺得好香,所以謂食既我即刻夾左一塊食。 個銀雪魚好鮮甜,配飯實在非常好味。最衰約左 2點半要睇醫生,所以唔可以同

,而配搭的蕎麥麵都好好味!

最衰約左 2點半要睇醫生,所以唔可以同家姐傾耐d。 臨走前問一問 waiter 哥哥先知原來桐燒既賣點係“無煙燒烤”,咁樣就唔會整到成身都係油煙味! 我下次一定會黎試下佢既dinner 先
, 不過食dinner,價錢應該唔平,都係同男朋友黎食會化算d,hehe。
大吟釀 (不過要收費架)
燒銀雪魚定食
吞拿魚腩飯,必食!!
蕎麥麵都好好味~
2010-01-02
燒銀雪魚定食
吞拿魚腩飯,必食!!
蕎麥麵都好好味~