2017-08-22 241 浏览
之前上openrice見到阿來係好評餐廳No.3, 有成差唔多200個笑哈哈,於是同朋友唸都唔唸即晚就去左試!泰國菜is my favourite!去到首先環境都幾乾淨,因為我地係平日去,仲要六點幾咁早,所以唔算多人,唔駛等位,yeah~ 坐底睇睇個menu,都幾多菜式,我地三個人又唔算太肚餓,所以各自揀一款餸一齊share食,最後揀左辣椒膏蝦頭油海鮮炒飯,豬頸肉炒椰菜苗同泰式小食拼盤。因為聽人講d份量都幾大,所以點住三樣睇睇先~坐左陣好快就上枱嚕個炒飯好香!!睇色水已經覺得好夠味,食落辣辣地同有好香既海味,好快就食完一碗再添!份量都算夠三個女仔食跟住到個泰式小食拼盤,有炸蝦餅,炸魚餅,雞翼同春卷。蝦餅真係超好食!!大大件又彈牙,一d都唔乾又鮮味!大愛!魚餅都唔差,食得出魚肉都好新鮮,入口口感唔錯雞翼同春卷就不過不失想每款小食都試既話,小食拼盤絕對係最佳選擇!豬頸肉菜甫d豬頸肉超大塊XD 大過條菜好多之餘份量又多~菜都好爽口,偏硬身幾好,食材感覺都幾新鮮。其實成餐飯都好滿意,呢個價錢食到咁既質素真係有d意外,絕對會再encore!!