2019-05-16
觀塘工廈一向都係臥虎藏龍既地方,好適合去尋寶!見到呢度新開試業中,就過來覓食!由於時間尚早餐廳冇乜人!咖啡色軟皮梳化坐得好舒服,同工業風嘅裝修好夾!開放式廚房設計,見到型男chef 認真地為我哋預備晚餐,認真的男人真是特別有魅力喔!雜菜沙律配芒果油醋汁沙律菜新鮮,芒果醋汁係店主自家制架,味幾好特別!青豆湯,雜菜湯青豆湯都係第一次飲,係用青豆打成茸的,味道濃郁雜菜湯好意大利homemade feel, 夠香濃!卡邦尼意粉配63度溫泉蛋看似簡單但好難煮得好食,呢度大廚煮得恰到好處!意粉軟硬度剛剛好,溫泉蛋又在熟於唔熟之間,醬汁分量剛剛好,食完唔會覺得好漏!燒baby ribs廚師真係有料到,難怪餐廳叫做Call me Chef!Baby ribs 烤得剛剛好,肉質嫩滑唔會韌,醬汁到條配得好好,食得出大廚食過下夜粥!芒果千層蛋糕千層蛋糕出名係食佢嘅心機,呢度整得好好食,每層皮都超薄,中間夾左啲好甜嘅芒果肉,味道唔會太甜,cream又唔會太多,個人認為好食過^呢啲M^!試業期間$32件咋!超超超抵! 好開心發掘到呢間咁高質嘅西餐廳,大廚將各樣食物都整到恰到好處!下次會再來!
雜菜沙律配芒果油醋汁
沙律菜新鮮,芒果醋汁係店主自家制架,味幾好特別!
青豆湯,雜菜湯
青豆湯都係第一次飲,係用青豆打成茸的,味道濃郁
雜菜湯好意大利homemade feel, 夠香濃!
卡邦尼意粉配63度溫泉蛋
燒baby ribs