天氣咁凍,心思思又想去打邊爐。今次揀咗喺旺角嘅馬祖無限時台灣涮涮鍋。之前未食過,試吓新嘢。餐廳環境闊落舒適揀咗最平最抵食嘅 Prime Grade 美國安格斯牛肉 +西班牙無激素豬肉片套餐,19:30前離座只需$247可以揀一款湯底,我哋揀咗椰子雞湯。超大鍋!椰子味非常香,味道濃郁,亦都好足料,超正。食物全部都係掃QR code電話落單,好方便唔使自己行來行去。主要飲品同調味料先要出去攞。上菜同收碟都非常高效率食物選擇都幾多,通常火鍋放題最平嘅套餐都會冇咩海鮮嘅,呢度竟然海鮮有好多款選擇!有蜆、海蝦、白鱔片、脆鯇魚片、脆骨腩、花膠片、帆立貝等等!每一樣都非常新鮮,最推薦係蜆,大隻新鮮無沙,encore咗四五次。丸類都係細細粒,可以試多幾款都唔會好飽。而且係手工製,比較軟身,唔係平時食開比較硬身的丸。推薦手工黑松露墨魚丸,松露味好出。最平價套餐嘅豬肉同牛肉味道已經很不錯!非常有肉味,肉質柔軟,不會韌。飲品方面推薦外文芒果茉莉花茶,非常香甜,茶味亦香濃。仲有啲台式小食,炸地瓜條都唔錯。最後係每人可以選一杯雪糕,選擇非常多,有Dreyers, Haagen Dazs, movenpick等,

餐廳環境闊落舒適

上菜同收碟都非常高效率

飲品方面推薦外文芒果茉莉花茶,非常香甜,茶味亦香濃。

仲有啲台式小食,炸地瓜條都唔錯。

最後係每人可以選一杯雪糕,選擇非常多,有Dreyers, Haagen Dazs, movenpick等,味道選擇好多,唔剩係得士多啤梨朱古力呢啲普通味。