2021-07-18 43 浏览
王道($698 for 2)-擔擔味噌茄子🍆茄子舊舊都好肥美🤤,加埋肉碎一啖食落去口感幾豐富😚。而且味道濃郁辣辣地都幾開胃🌶,不過食咗少少伴菜之後就變到完全唔辣啦🤪。-紅蝦配大墨魚🦑紅蝦都幾大隻🍤,而且新鮮彈牙👍🏻。係食嗰陣有d尷尬😅。因為徒手剝蝦嗰陣🤲,咁岩靚仔哥哥過咗嚟幫我哋燒鰻魚🤣。而大墨魚有2款😎,一款係原味一款係醃咗韓式辣醬?🤔食落去有少少辣🌶。-雪下覓炙 4款配慶州豬背肉🥩是日雪下覓炙有名品牛小排🐄,特選A4西冷,和牛牛胸腹肉🇯🇵同韓牛牛肩肉🤤。其實唔係好分到食緊嘅係邊種😅,不過勝在全部牛都充滿牛香而且幾嫩口😋,一d都唔韌👍🏻。有一舊特別好食但唔知佢究竟係和牛定係韓牛嗰嚿呢🤨。豬背肉都唔錯🐖,加少少大醬連埋塊生菜食仲可以減咁啲油膩感添🥬。-仁川產鰻魚飯🐟原先嚟到真係笑咗😂,因為條鰻魚係生嘅以為要自己燒😅。好彩後尾店員走咗過嚟問我哋使唔使幫手👦🏻,梗係要啦🤣。食鰻魚嗰陣要小心有少少細骨🦴, 但食埋都冇咩問題嘅🤪。 飯就另外一碗上嘅🍚,本身已經有蛋絲同紫菜🍳,加埋鰻魚撈埋嚟食真係唔錯😚。或者再貪心啲好似我咁再加多塊泡菜😛,撈埋泡菜汁食更加好味😚。-是日甜品🍮原先以為係芝士蛋糕🧀
王道($698 for 2)
-擔擔味噌茄子🍆

-紅蝦配大墨魚🦑

-雪下覓炙 4款配慶州豬背肉🥩

-仁川產鰻魚飯🐟

-是日甜品🍮
原先以為係芝士蛋糕🧀, 但食落比較似雪凍左嘅雪芳蛋糕🧐。加埋啲cream同酸酸地嘅醬汁食落都唔錯😜, 起碼冇咁滯口先😌。

-荔枝梳打($36)🍹
好耐冇飲過荔枝梳打😌,味道較為甜🍬。難得唔記得叫少冰的情況下都唔係太多冰🧊,飲到最尾啲冰融晒都冇溝淡到d味👍🏻。

-柚子檸檬梳打($36)🍹
冇試到不作評論,但朋友話幾好飲🤪。

✨ 喺香港好似好少見到用炭火燒嘅韓燒🤔。入到去一坐低就會送上幾款伴菜🥢,芝士粟米,仲有一盅泡菜俾你添🥬,我哋真係全部食晒㗎🤣。而且都會有韓國必備嘅麥茶🍵,生菜同埋醬汁配料比你配搭🧄。不過唔知係咪因為驚對住個爐會熱🔥,餐廳啲冷氣開到好大🌬,所以一熄咗火之後就好凍🥶。