2014-04-30 2289 浏览
拎coupon都係為左食平時唔敢試嘅餐龐~ 今次試到呢間都唔錯~好想寫番個食評! 環境唔係好光猛,不過有射燈射係自己個位,都夠光既~ 我地3個女仔就叫左3個main course ,有帶子墨汁魷魚燴飯($168)同埋烤彩虹鱒魚($238)~同埋燒美國黑豚扒($268),同埋一人一杯drink 見人地d野都大大碟咁,都驚食唔晒…. 跟住冇耐就有一大籃麵包俾我地,好香~ 仲有好多種架!最吸引我係深啡色個舊~應該係全麥包~哈哈~拎上手都係暖既~加埋佢個mix左既香草牛油~溶左係入面~好味☺ 跟住冇耐彩虹鱒魚都上菜啦!size俾我想象中大~差唔多有女仔前臂咁長~絕對夠食!!同埋連左個沙律~ 上面有好多香料,有d似泰式~香茅味幾濃~岩晒我 仲有檸檬汁同埋牛油汁……. == 試左少少,帶D酸味,同埋真係好牛油囉~ 跟住梗係整d檸檬汁落去(好似朵花果個係檸檬黎架 ^^)魚肉連埋皮上面d香料同檸檬汁好夾~好香口~ 再試埋加少少牛油汁,感覺有d 吉士味~um...........唔係好岩我,不過感覺幾得意ge,試下無妨~ 魚+沙律卡住食好開胃~正呀~3個人好快就鯨吞左一半有多~冇耐個墨汁魷魚飯都上埋啦~
拎coupon都係為左食平時唔敢試嘅餐龐~
今次試到呢間都唔錯~好想寫番個食評!
環境唔係好光猛,不過有射燈射係自己個位,都夠光既~
見人地d野都大大碟咁,都驚食唔晒….
跟住冇耐就有一大籃麵包俾我地,好香~ 仲有好多種架!
麵包籃
最吸引我係深啡色個舊~應該係全麥包~

同埋連左個沙律~ 上面有好多香料,
有d似泰式~香茅味幾濃~岩晒我
跟住梗係整d檸檬汁落去(好似朵花果個係檸檬黎架 ^^)

魚肉連埋皮上面d香料同檸檬汁好夾~好香口~
再試埋加少少牛油汁,感覺有d 吉士味~
魚+沙律卡住食好開胃~正呀~
3個人好快就鯨吞左一半有多~
烤彩虹鱒魚
冇耐個墨汁魷魚飯都上埋啦~
上面有3隻大帶子用脆脆兜住~睇到都流口水~ 但係見唔到魷魚嘅蹤影~
帶子墨汁魷魚燴飯
唔理啦,照食左先~
帶子輕煎過,好爽口,有口感,不過個人覺得可以raw少少會仲正!
食啖飯~wow~有surprise woo~好有墨魚味!

最緊要D飯唔會淋patpat,食到最尾個味仲唔會變淡
原來d魷魚係切左粒放係d飯到,有時食到會好彈牙!口感好豐富!
係屋企整都可以試下~

最後豬扒都上埋!厚切!
不 得 了,不過size唔算大,切開都仲係粉嫩嘅粉紅色!
外面煎得好脆,唔un,夠juicy~
燒美國黑豚扒
另外好like個plum jam,食完塊豬排一d漏嘅感覺都冇。

食食下,見隔離人地叫左個好得意嘅甜品,都忍唔住問侍應同order左2個~
就係呢個>>>焗蘋果撻加雲尼拿雪糕~
焗蘋果撻加雲尼拿雪糕
個賣相好有趣!哈哈哈哈~張紙好local 味道都唔錯!
蘋果批用酥皮整,脆脆地,同平時同applepie餅底感覺好唔同,好有新鮮感~
加上呢個比較酸dd,1d都唔漏!以68蚊黎講,真係幾抵食!
埋單3個人800蚊左右,都算唔錯!
2014-04-25
帶子墨汁魷魚燴飯