2021-12-24
A.T.A.S (銅鑼灣)••••••••••••••••••••••••••••••✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )✄( •8• )••••••••••••••••••••••••••••••♥️餐點:•肉脞面•麵粉棵湯•美祿恐龍•薑汁奶茶••••••••••••••••••••••••••••••♥️食評:呢到環境幾舒適,以白色綠色為主題,最緊要係枱同枱之間有一定距離,所以幾舒服。而且係快餐形式,食得比較輕鬆。需要用英文點餐,或可使用點餐機。新加坡菜其實真係未試過,所以叫嘅第一樣就係肉脞面!老實講都幾新奇,味道幾特別,有一碗湯,似食乾拌麵嘅形式,配料有炸雲吞、白魚蛋、豬膶、肉碎等,幾得意。麵粉棵湯就係湯上嘅,比起肉脞面嚟講就清淡啲,但佢唔係用麵條,而且麵團,好得意,第一次食覺得好新奇。裡面仲有肉丸、肉碎、魚乾、冬菇等等,面頭有一隻流心蛋,令味道多一種層次。美祿恐龍唔洗講都知好正,但薑汁奶茶正!好暖身又帶少少辣辣哋,好鐘意!••••••••••••••••••••••••••••••A.T.A.S (銅鑼灣)銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖#cony去銅鑼灣 #
♥️餐點:
•肉脞面
•麵粉棵湯
•美祿恐龍
•薑汁奶茶
♥️食評:
A.T.A.S (銅鑼灣)
銅鑼灣邊寧頓街9-11號登龍閣地下C2號舖
#cony去銅鑼灣 #cony食新加坡菜 #cony食麵 #A.T.A.S #hkfoodie