2023-06-12
襯放假同朋友嚟到呢間玩味十足懷舊港風嘅餐廳🤍何蘭正🤍講下食咗啲咩先首先係前菜🥗🤍法式幼滑薯蓉|松葉蟹肉|雞油花鵰🤍混合了蟹肉做配料既薯蓉,薯蓉整得好綿好滑,入口即溶既感覺,配上新鮮蟹肉增添口感,味道都好好味,蟹肉帶有濃郁既花雕味但係冇搶到蟹既鮮味,好推薦!😚🤍白酒蕃茄壽喜燒汁燉軟嫩西班牙安格斯牛肋肉|百里香煎三黃雞胸|蒸石磨陳村粉🤍用壽喜燒汁做base既陳村粉,一開始淨係睇menu已經覺得好好味,真係冇令人失望,一上餐就香味撲鼻,賣相都好靚,啲牛肋骨煮得好軟好入味,而雞胸煮得都好好味,一啲都唔柴,好多肉汁!陳村粉都煮得啱啱好唔會太硬或太軟,都係重點推介🍝🤍爆炒本地吊桶|北海道帶子青江菜香菇油封鴨髀肉|煮迷你蝠牛通粉|惹味蝦膏忌廉汁🤍嗰汁base好特別係由蝦膏同忌廉汁配製既,好有鮮味同好濃郁,昇華左碟通粉,每塊通粉都填滿晒醬汁好入味,而主要材料就係吊桶同帶子,煮得啱啱好而且好新鮮,最後就加上鴨腿肉,想講 個鴨腿肉係超好食,脆皮肉嫩多汁!🍲飲品方面🧋陳皮咖啡 係大推介‼️真心第一啖飲到好順滑嘅泡然後係咖啡嘅香味同陳皮嘅回甘佢地嘅味道互相襯托非常好飲☕️🤍另外係黑啤加咖啡嘅 cocktail,
講下食咗啲咩先
第一啖飲到好順滑嘅泡
然後係咖啡嘅香味同陳皮嘅回甘
佢地嘅味道互相襯托
非常好飲☕️🤍
另外係黑啤加咖啡嘅 cocktail, 🍺
好新穎嘅配撘
呢個味道比較濃味