2020-11-22
今次嚟到銅鑼灣碼頭故事食麻辣火鍋 行完街六點左右就食飯 打邊爐早啲食好可以慢慢消化我哋叫咗牛油鴛鴦鍋一邊係麻辣另外一邊係豬骨 麻辣湯嗰邊 辣得嚟好香 辣得好過癮 店員為我哋介紹四川混醬要落醋 同埋餐廳提供嘅麻油(每人一罐)再加啲 蒜頭 蔥 混合蠔油 食落都幾好味我地簡左3款推介食物 一米肥牛 $159打邊爐當然要叫返碟牛啦 我地簡左推薦菜之一 一米肥牛 上菜時候真係 成張枱咁長 分量好足 雖然唔係最貴嗰款牛但 牛味都夠 一米鴨腸 $128真係有一米咁長 淨係夾起佢 都有啲難度 不過絕對係推介之一因為鴨腸非常爽口 拖一拖水就好食唔好淥太耐如果唔係會好韌招牌豬毛肚 $133麻辣火鍋最啱就係食毛肚 食落非常爽口 又脆又香 沾埋麻辣火鍋上面嘅紅油真係絕配另外再點咗鮮鴨血 $58 鮮魷魚片 $67斬鮮雞件 $78 山藥 $44其中雞件大大件 新鮮嫩滑 雞味濃郁 所有配料都非常新鮮 餐廳環境整潔寬敞 坐得舒服 兩個人食到 捧住個肚走
我地簡左3款推介食物
一米肥牛 $159