2018-03-07
今日, 我同屋企人會去黃埔呢邊行AEON, 發現最道豚道樂再開多間係黃埔,仲係百貨公司,當然要入一試啦!鋪頭入面的裝飾好似日式拉麵店既設計, 勁有日本風 ! 睇完 menu, 有季節限定拉麵,呀 ! 一定要試試啦!季節限定拉麵, - 黑松露醬油豚骨拉麵 熱辣辣, 有一陣一陣黑松露既香味, 相當吸引, 內有豬腩肉、紫菜和溏心蛋, 仲有帆立貝 同埋黑松露醬, 再加豬骨湯底味道一流! 再叫多個特上辛辣味噌拉麵有豬腩肉、紫菜和溏心蛋, 再加辛辣味噌, 味道不錯, 因為我唔係食得太唔辣, 所以我覺得OK, 不過朋友覺得唔夠辣炸紫菜墨魚嘴紫菜墨魚嘴薄的炸粉包住墨魚嘴,,上面再灑上一層紫菜碎及味粉,墨魚嘴非法有口感蜜汁咖喱炸雞中翼值得一試的炸雞中翼,蜜糖和咖哩完美配合, 甜甜地中帶小辣,味道豐富! 日式吉列炸蠔有一層金色包住酥炸蠔。一咬落去味道一流 ! 山梨桃梳打水果味濃,清甜解渴每人最後大約$200蚊 ,但就食到捧住個肚走,亦食到有質素又美味嘅食物,正。下次再去, 可以試下特上海老湯拉麵 !
睇完 menu, 有季節限定拉麵,呀 ! 一定要試試啦!
季節限定拉麵, - 黑松露醬油豚骨拉麵
再叫多個特上辛辣味噌拉麵
炸紫菜墨魚嘴紫菜墨魚嘴
蜜汁咖喱炸雞中翼
日式吉列炸蠔
有一層金色包住酥炸蠔。一咬落去味道一流 !
山梨桃梳打
水果味濃,清甜解渴