2017-11-01 228 浏览
今晚黎到油麻地買野,買完周圍行買野食,係舊區入面Amour Corner 裝修零舍突出!坐低揀野食,我地兩個揀咗$328經典二人餐,價錢都好合理,有埋頭盤、沙律、餐湯、主食,甜品加飲品。不過就湯無得揀,係是日餐湯。環境不錯我地另外order $130 6隻蠔圖入面每樣揀兩隻,呢間野好好呀,會remind 我地由細隻開始食到大隻,本身對蠔認識唔深,所以唔知點解。食完就明啦,應該係細隻小珍珠蠔味重啲,先食好啲,其他兩款海水味重啲,會蓋過原本小珍珠蠔味👍🏻但三隻都算鮮甜頭盤1:巴馬火煺蜜瓜呢個配搭幾match,咸咸地巴馬火煺搭落甜既蜜瓜,令火煺無咁咸,有趣配搭唔會唔夾頭盤2: 迷你芝士拼盤 有驚喜我本身以為係芝士年糕或者芝士乜乜乜配搭,原來係呢款三款芝士 沙律:凱撒沙律 一項貌似簡單東西,但唔係間間都整得好食,呢間整得啱啱好,醬汁啱啱好,所以都好食餐湯:雜菌磨菇湯味道夠rich 好香主菜1:黑松露菌意大利飯呢個一放低黑松露味已經飄出黎咁好香好香,好好味主菜2: 忌廉海蝦墨魚麵呢個我就覺得不過不失 係我鐘意既硬少少既麵,係食到成咀黑晒😂甜品:意式奶凍加雪糕奶凍都滑,不過係兩個人食就細份咗少少

環境不錯

我地另外order $130 6隻蠔

頭盤1:巴馬火煺蜜瓜

頭盤2: 迷你芝士拼盤 有驚喜
我本身以為係芝士年糕或者芝士乜乜乜配搭,原來係呢款三款芝士

沙律:凱撒沙律

餐湯:雜菌磨菇湯
味道夠rich 好香

主菜1:黑松露菌意大利飯
呢個一放低黑松露味已經飄出黎咁好香好香,好好味

主菜2: 忌廉海蝦墨魚麵

甜品:意式奶凍加雪糕
奶凍都滑,不過係兩個人食就細份咗少少😂如果一人一份就好啦