2019-05-24
一年四季唔理凍熱,打邊爐都係最好的活動,今次就去左位置非常方便旺角兆萬既壹火鍋,真係入到去地方算大坐得舒適。打邊爐最重要當然係個湯底,我地今次揀左椰子雞湯鍋,雞同椰子紅棗已經非常濃雞味,我飲咗幾啖湯,好鮮個海鮮盤不得了,影相位,有鮑魚口感彈牙之餘仲幾嫩滑,鮑味亦濃郁。蟶子同鮮鮑魚,色澤亮麗就知是即劏啦!鮑魚彈牙又鮮甜, 蟶子用湯滾兩滾、上來好爽口,最緊要洗得乾乾淨無沙。大蝦超新鮮睇到d蝦還好生猛,蝦肉仲爽口鮮味!龍蝦🦞雖然size上不算太大,但食落都幾多肉,肉質爽彈,夠鮮甜,仲有龍蝦膏添,龍蝦切一半,同朋友一人食半邊就啱啱好😆我們亦可以好方便將龍蝦肉出。珊瑚蚌新鮮,份量多又大條,爽口鮮美,好食👍帶子、蜆、螺、蠔都係超新鮮任叫雪花肥牛也不錯,牛味肉質鮮嫩,滋補花膠啖啖膠即時靚曬,蔬菜也要點一些,雞髀菇、皇帝菜好新鮮,與湯底好㚒,非常清甜,呢間用料新鮮又抵食,唔怪得爆滿座無虛席👍