2021-04-09
係楓樹街當紅中的人氣Cafe楓子咖啡🍂有得網上預約🙀!開心到彈起咗~終於等到喱日,起碼唔洗係條街曬住先😆!當日真係好準時就入得去,門口應該好多人未知有得網上預約所以等walk-in🧐⋯⋯/整個店舖都好有日式復古味道,店內深海藍色牆身配上懷舊式擺設有種好溫暖感覺,單單門口兩張木系椅子🪑加上大玻璃窗🪟已經係打卡位之一!⚠️網上訂位有得要求坐outdoor的,不怕太陽猛的囡囡們可以一戰🔆!/🍁斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $ 58 🍁黑糖焙茶蛋糕 $ 58兩款蛋糕都是鬆軟濕潤,口感唔會死實實,忌廉軟滑😛,焙茶味香濃食落更帶有回甘,怕太甜的呢款幾適合~斑蘭味夠突出面層加上椰絲,香甜而不膩超驚喜,必叫!/🍁Fonji Maple Cafe Latte (Hot) $ 40以店舖為名的楓子咖啡搭偏甜的楓糖漿,味道沒被搶風頭,飲落咖啡香挺濃~/🍁桂花紅棗玫瑰茶不愛喝咖啡的其實仲有花茶選擇,桂花味道清香,挺養生的😆!
🍁斑蘭咖央椰子戚風蛋糕 $ 58
🍁黑糖焙茶蛋糕 $ 58
🍁桂花紅棗玫瑰茶
不愛喝咖啡的其實仲有花茶選擇,桂花味道清香,挺養生的😆!