2019-08-28 131 浏览
想黎呢間餐廳好耐!內部裝修非常型格同復古,鬼佬涼茶燈牌更係店內打卡點之一店內有好多唔同酒,大酒到手工啤都有🍻Menu選擇唔算多,但每一款都好特別,睇得出係有心機自己配搭!今次我就冇飲到手工啤~ 試左呢個《夠薑思樂冰》$118呢款酒味都幾重,可能因為有Vodka既關係,另外Raspberry 味都樂濃!中意莓味酸酸甜甜,又飲得酒既朋友介萬唔好錯過喇!《成人黑牛》$118朋友就叫左呢款,呢個酒係用左Jack Daniel’s,同朱古力都幾夾,仲有椰果同Haagen Dazs 雪糕🍦《何蘭正濃厚花生豆富配花生芽菜,燒西班牙甜椒,皮蛋及美味酸辣汁》$108係豆腐上面綠色既汁係花椒油,食落個嘴會麻麻地,感覺好得意🤪 同時豆腐都好濃豆味,花生芽菜之前都未食過,好爽口但係又有好多汁!另外仲有個皮蛋芫荽醬都好惹味👍🏻《牛小排配煎腸粉及煙肉炒椰菜仔》$182本來係牛臉頰,但賣晒所以就轉左牛小排比我地,從來冇諗過腸粉都可以咁高級同咁西式!味道好夾,唔會太咸~另外牛小排都好值得一讚,唔知點解可以咁入味同咁淋!基本上放把刀上去就會分開,切都唔洗切👍🏻《香煎六頭深海大虎蝦配帶子配蝦皇醬,韭菜及台灣QQ麵》$21
想黎呢間餐廳好耐!

內部裝修非常型格同復古,鬼佬涼茶燈牌更係店內打卡點之一

店內有好多唔同酒,大酒到手工啤都有🍻

今次我就冇飲到手工啤~ 試左呢個《夠薑思樂冰》$118

《成人黑牛》$118

《牛小排配煎腸粉及煙肉炒椰菜仔》$182

《香煎六頭深海大虎蝦配帶子配蝦皇醬,韭菜及台灣QQ麵》$218
本來係五頭大虎蝦,但冇貨,店主就比多粒帶子我地,先講蝦🦐,蝦都幾大隻,新鮮爽口!帶子都幾甜,重點係兩邊煎香,中間又唔會太熟,一啲overcook都冇👍🏻

然後就要講下個麵,麵質真係好QQ,對於我地呢啲中意食煙銀口感既人就正中下懷🤣唔好睇佢好似淨係面有啲韭菜,佢係由頭食到落尾都有極濃韭菜味,超級香!😍😍

《每日甜品》$68
入面有丸子🍡,丸子質地做得非常好,夠咬口夠煙銀,一啲粉感都冇!同埋個甜品底係用開心果蓉整成,唔會太甜👍🏻

呢間餐廳果食物到野飲到環境都一流!好推薦大家黎試下🥰