2019-08-21
朋友生日,當然要食好啲,朋友自己揀咗來Shine慶祝。店舖嘅位置非常方便,而且室內座位寬敞舒適,裝修亦都非常有格調,見好多情侶都黎撐枱腳。我哋點左兩個湯、兩個主菜、兩杯飲料。牛肝菌蘑菇湯:真係有幾快乾牛肝菌片放喺湯入邊,而且湯入面盡是搞碎左嘅蘑菇粒。總括來講呢個湯係非常極度重蘑菇味,非常好味。龍蝦湯:龍蝦湯味道都非常濃郁,飲得出同平時飲開嘅罐頭龍蝦湯係好唔同,呢個好飲好多。芝士菠菜意大利雲吞配煙肉南瓜汁:意大利雲吞皮唔會好厚,厚薄適中,雲吞裏面係菠菜茸加芝士,芝士味道好濃郁,啖啖都係芝士味。煙肉南瓜汁都好好味,為味道提升咗一個層次。脆炸德國鹹豬手配蜜糖芥末醬:炸得超好食,外皮非常非常脆,最難得係鹹豬手肉好林,基本上都唔需要搵刀切。鹹豬手唔會太鹹,伴碟仲有酸菜,食得太多炸嘢中和下唔錯。Banana chocolate:好香好香香蕉味,加埋朱古力,呢兩樣加埋係絕配。Passion fruit lemon soda:呢個非常清新好飲,熱情果味好濃,最特別嘅係,佢上面放咗好多粒好似魚子嘅東西,食落去好有驚喜,因為粒粒裏面裝住嘅係熱情果汁嚟㗎,好特別!
我哋點左兩個湯、兩個主菜、兩杯飲料。