2017-09-27 2128 浏览
lunch来过两次,真系觉得呢度好靓,令人舒服放松。今次决定晚上黎一次,对比下感觉。晚上感觉变得更优雅,较浪漫。不过我更钟意早上自然太阳光线照入,环境清幽令人更精神。🍞面包切成方形状,口感松脆,香草味芳香。除左有黑醋、橄榄油外,仲多左南瓜蓉、蒜蓉。食落各具风味,令面包味道更多元化。🥄Lobster Bisque $98with Lobster Meat 加左虾膏煮成,浓郁既味道每一啖都酝酿在口中。绝对唔系出面沟粉冲水而成既味道,绝对真材实料,仲食到爽口弹牙既龙虾肉。🥗Baked Porto bello $148Prosciutto, Sous-Vide Egg, Taleggio Cheese 食过几次大啡菇,今次喜出望外,没有菇既涩味,仲带有丰富肉汁。上层有两块巴马火腿,咸香好食。个蛋低温慢煮,食落质感幼滑,配埋菇一齐食更滋味。顺带一提,呢度d火箭菜真系好新鲜👍🏻食上瘾。🧀🍅Foie Gras Cannelloni $288Foie Gras Mousses, Cannellini Bean, cream, Parmesan Cheese, Mozzarella, Mushroom,

🍞面包

🥄Lobster Bisque $98
with Lobster Meat
Lobster Bisque

🥗Baked Porto bello $148
Baked Porto bello

🧀🍅Foie Gras Cannelloni $288
Foie Gras Mousses, Cannellini Bean, cream, Parmesan Cheese, Mozzarella, Mushroom, Brandy
表面上有茄酱、芝士。鹅肝味唔算太突出,但食落绝对邪恶!意大利面卷皮软糯烟韧,入面包住甘香既鹅肝,仲夹杂住好多方形菇粒,增添口感。香味扑鼻,食落滋味。
Foie Gras Cannelloni

🍕Assorted Seafood Pizza $238
Prawn, Calamari, Crab Meat, Mussel, Mozzarella, Cherry Tomato, Kalamata, Thousand Island Dressing
完全无谂过黎呢度会叫pizza食,但店员话呢度出名pizza,系即叫即做,既然推荐得就试下啦~最后简左个海鲜批,入面有鱿鱼、青口、蟹肉、虾等。Pizza饼皮薄身,好香口,Q而不硬。馅料丰富,味道咸度适中。平时唔太食青口,但呢度既青口大大只之余,仲超鲜好食,令我对青口改观。酱料唔太多,但整体仲好食过出面食开既Pizza。
Assorted Seafood Pizza

整体食物质素佳,餐厅服务好。就计厕所都花过心思设计。

最后两个人食到实在太饱,无叫甜品,但已满载而归。
2017-09-25
Baked Porto bello