2019-06-26 80 浏览
pre紀念日男朋友終於識搞下驚喜,帶我去咗尖沙咀一間樓上西餐廳食個燭光晚餐浪漫下🥳🥰環境非常有情調,好適合談下情🤪所以周圍都係情侶💑法式鵝肝多士就算係配角都處理得好仔細,一片片青蘋果用焦糖去燒過,食落去表面微焦,焦糖既甜同青蘋果既清甜融和一齊😋鵝肝非常之香配上焗到脆卜卜既多士,簡直完美!芝士南瓜意大利飯risotto好正宗,上面芝士大大塊🤤個sauce好creamy!加上飯粒煙韌帶嚼勁,混入咗洋蔥粒提升飯底層次,同時有一粒粒香甜南瓜🎃混入其中,啖啖驚喜!青醬蝴蝶粉配香煎雞胸好中意食蝴蝶粉,一見到即叫啦🤤🤤嫩嫩的雞胸!omg驚喜到🥺雞胸肉實而不鞋,表面微焦,雖然佢寫係煎,但似係用焗爐焗烤製成一樣咁正🤤🤤蝴蝶粉軟硬適中,都有混入洋蔥粒,配以我最愛的粟米仔🥳青醬香味濃郁,加上蒜粒吊味,非常惹味🤩Shining darkness個名好優美既嘢飲😛男朋友叫的有黑色嘅漸變,仲有玫瑰花瓣做topping,外表已經好吸引,飲落原來有爆珠係入面😳😳好少酒精飲料會有,口感夠晒特別😈

環境非常有情調,好適合談下情🤪所以周圍都係情侶💑

法式鵝肝多士

鵝肝非常之香配上焗到脆卜卜既多士,簡直完美!

芝士南瓜意大利飯

risotto好正宗,上面芝士大大塊🤤

青醬蝴蝶粉配香煎雞胸

好中意食蝴蝶粉,一見到即叫啦🤤🤤
嫩嫩的雞胸!omg驚喜到🥺

蝴蝶粉軟硬適中,都有混入洋蔥粒,配以我最愛的粟米仔🥳
青醬香味濃郁,加上蒜粒吊味,非常惹味🤩

Shining darkness

個名好優美既嘢飲😛男朋友叫的