2021-08-02
這間Bluebird Coffee位於 上環干諾道中128號豫泰商業大廈地下及閣樓,店舖環境相當之唔錯,感覺十分舒適😙,尤其是閣樓都好特別🤔,坐係到嘆吓咖啡傾吓計打咭非常之正👍!.紅豆抹茶蛋糕 / 藍莓芝士蛋糕 / 伯爵榛子蛋糕 $45/個呢三款蛋糕甜品賣相吸引😍,睇見都好想食😋,而去嘅味道多款選擇🤔,我就試咗三款味道😋,紅豆抹茶食到紅豆嘅甜抹茶嘅香😙,藍莓芝士聞到清香嘅藍莓味同埋濃郁芝士食到入口,甜到入口之中帶點甜😋味道十分之夾,伯爵榛子茶味香😙食入口感覺唔錯!.牛角酥 / 朱古力酥 $22呢兩款酥賣相一般🤔,但係食入口都唔錯,外皮酥軟食入口口感好正,尤其是朱古力酥裹面包住甜甜嘅朱古力,令到味道更加好味😋!.可麗露蛋糕 / 檸檬貝殼蛋糕 / 開心果仁蛋糕 / 伯爵茶杏仁蛋$16可麗露蛋糕細細件賣相吸引😍,食入口口感特別🤔又有咬口😋,甜度都唔會好甜恰恰好,檸懞貝殼聞到檸檬嘅香味😙,食到入口軟硬適中口感都幾好!.榛子朱古力鮮奶咖啡 $49 / 豆奶朱古力 $45 / 凍美式咖啡 $42 (大杯)榛子朱古力鮮奶,味道香濃好香😙又帶有朱古力嘅味😋,兩者十分之配加埋D鮮奶都好滑口😋!.特濃朱古
牛角酥 / 朱古力酥 $22
呢兩款酥賣相一般🤔,但係食入口都唔錯,外皮酥軟食入口
檸懞貝殼聞到檸檬嘅香味😙,食到入口軟硬適中口感都幾好!
特濃朱古力味道十分之濃郁😙😋,濃濃嘅朱古力帶點香而甜嘅味😋,我覺得特別好正👍,同時唔飲得奶嘅人仕還可以轉豆奶!
*價錢一般,地方環境超正,係到嘆吓相當之唔錯之選*