2020-03-15 324 浏览
香港嘅拉麵舖開到成行成市,而呢間只有十幾個坐位嘅小店,裝修有d似日本拉麵店嘅style,居酒屋甘,裝修唔錯,不過d出品就出哂事,唔知係咪lunch時間關係,間舖其實得四款嘢叫,1.蝦味噌拉麵 2.豚骨湯拉麵 跟住就係呢两款拉麵嘅套餐,套餐就係两款拉麵+小食(煎餃子/小龍蝦蟹子沙律/芥辣蝦沙律)+一隻流心蛋,絕對好容易控制住個出品,我哋叫咗一個套餐(豚骨湯拉麵+餃子)同一碗豚骨湯拉麵,首先講咗個煎餃子先,脆口嘅,不過碗麵就出事,首先個湯頭一飲落去就有d確喉,似乎落咗唔小味精,d麵好似淥得比較淋,但又未至於一pet pet,但係d麵係拉麵舖嘅靈雲,攪到甘就真係有d😱,個個叉燒👉佢聲稱係煎完再放入麵上面,而我就覺得甘做好鞋口,太硬同好油口,一啲都唔好食,至於啲木耳好咸, 所以成碗嘢都麻麻地,不過值得一讚既係個流心蛋做得唔錯 ,甘嘅價錢有更好的選擇😂

2020-03-03