2019-07-27 155 浏览
呢日同屋企人食飯,想一嘗私房菜,發現原來觀塘開左間榮哥私房菜,於是就訂台啦我地7點左右就到,餐廳唔算多人首先,前菜是茶燻流心蛋伴黑魚子醬配厚切茄子,賣相好精緻,流心蛋要伴魚子醬一起食,咸鹹地好開胃小食有好多款,我地點左酥脆滷法國鵪鶉脾(6隻),果然好酥脆的外皮,而且肉質都好嫩滑,不錯之後,每人一盅燉湯,我地飲左哈密瓜螺頭黑毛豚肉湯和川貝陳皮海底椰鱷魚肉湯我覺得哈密瓜果個湯好清甜,好適合夏天飲用蒜香芝士焗老外蠔王,芝士好香,食落不錯遠年新會陳皮骨,肉質好鬆軟,而且有檸檬的清新,食落唔會油膩,不錯不錯一盞蘋果焗粒粒炒飯,呢個炒飯真係好有驚喜,賣相特別,而且食落個炒飯是粒粒分明,好好味,就算好飽都食灑成個飯最後,仲有兩個甜品,估唔到私房菜的甜品都唔馬虎,甜品好精緻,味道都好正十分滿意的一餐飯

我覺得哈密瓜果個湯好清甜,好適合夏天飲用

蒜香芝士焗老外蠔王,芝士好香,食落不錯

十分滿意的一餐飯