2015-07-20
同朋友經過長沙灣想試下西餐,見到唯一一間外貌比較高級既餐廳,係YMCA學校傍邊,就走入去試試!由於6點鐘,暫時得我地一張枱,但其實我見每張枱都有留位牌,應該好多人一早訂枱,之後7點已經見到差不多滿坐見三位服務生很似學生,原來佢地係傍邊YMCA餐飲業學校既學生,呢間餐廳係培訓餐飲業學生,俾佢地有實習既機會,雖然有一位比較怕醜,但全部都很有禮貌,不停為你加水我地點了Set Dinner,價錢很抵,最平$84,最貴都只係$164,有餐湯,主菜,甜品,餐飲我地點了肉眼扒同最貴既豬鞍扒餐湯:蘑菇湯OK不過不失,碟很大,其實湯很少,因為底盤很淺主菜:豬鞍扒很好味,很juicy,配金巴利汁,酸酸甜甜味道很夾豬鞍扒主菜:肉眼扒牛扒份量比較少,多筋,但都不差,有肉汁,只是豬鞍扒比較好吃甜品: vanilla ice-cream好味,似自家製可以再幫襯,值得一試,唯一長沙灣比較隔懾,唔就腳
我地點了肉眼扒同最貴既豬鞍扒
主菜:肉眼扒
肉眼扒
甜品: vanilla ice-cream
好味,似自家製
可以再幫襯,值得一試,唯一長沙灣比較隔懾,唔就腳