2016-01-05
呢間日本放題餐廳坐落係地鐵站附近, 出左鐵站2分鐘就到, 幾方便, 裏面既隔局幾好, 坐位之間唔會太逼, 燈光暗左少少, 可能係間餐廳想有少少氣氛食得放題, 第一樣野要講緊係刺身, 刺身唔錯, 夠新鮮, 冇乜雪藏味, 夠大隻, 不得不講既嘅, 係升級版既剌身, d 蝦同帶子勁大隻, 啖啖肉好過癮, 同普通版唔係同一檔次, 仲有個忌廉青口, 個汁煮得唔錯, 幾好食再黎, 其他熟食方面, 都不俗, 有炸芝士年糕同炸香芋丸, 適合我地呢d 重口味人士~焗帶子同蠔都唔錯, 唔會焗太耐, 同埋夠大隻, 意外收獲係個羊架~!!燒得夠juicy, 燒得冇過熟, 好正, 如果醃得再入味d, 仲正~!最後一提, 緊係蒸氣火煱, 擺d 肉同菜係蒸氣蒸熟, 係新玩意, 係蒸菜要耐d , 可以試下都無妨間餐廳附近就係新之城同旺中, 所以好岩情侶同朋友仔去食, 食完再行街街~