2020-03-11 84 浏览
今日去第一城搵朋友, 朋友話第一城已經食到悶,帶我去行幾步路石門嗰邊搵小店食。 原來石門有個咁嘅商場, 入面有非常多嘅細舖頭仔, 都係香港人開嘅良心小店。 我哋行行下見到呢間都幾別緻, 於是試下。室內嘅裝修 以小店嚟講真係幾典雅, 好有家居風格, 坐咗喺度同朋友傾兩個鐘計都覺得好舒服店員都好注重衛生, 全部有戴口罩, 一坐低即刻畀咗兩個信封我哋, 用嚟裝口罩, 照顧周到首先上枱係兩個薯仔洋蔥湯, 師傅將薯仔整碎, 溶咗落啲湯度, 啖啖都好滑, 好有心機 令到湯嘅味道更有層次另外我都好鍾意佢呢個胡麻醬德國豬肉腸意粉, 雖然話意粉算係易煮嘅嘢,難度就係醬汁嘅調味, 胡麻醬之外仲加咗其他他醬料, 酸酸甜甜, 日式醬汁配西式腸仔, 又意外地夾, 上碟仲整得好靚最令我滿意嘅係呢個 手打牛肉漢堡, 牛肉漢堡煎得好香, 同時入面保留好多肉汁, 再加埋肥瘦均勻, 滑得嚟唔會好油膩, 更唔會好似快餐店漢堡咁硬柴柴, 足見廚師嘅工藝。雖然已經夜晚, 但係我都忍唔住叫咗杯cappuccino, 大大杯, 仲有好厚嘅泡泡, 飲完充滿返體力。重點係舖頭非常之有良心, 店員又好有禮貌 ,真香港人小店 應該要多多支

重點係舖頭非常之有良心, 店員又好有禮貌 ,真香港人小店 應該要多多支持。
2020-03-11