2023-02-08 947 浏览
呢間漢堡扒燒肉店長期人氣高企,今次我哋6點就嚟食,唔使排隊等位🤭我哋要咗個二人餐,有M size菠蘿煙肉和牛漢堡扒、M size 芝士蛋蒜和牛漢堡扒、芝士泡菜豚丼同埋兩個飲品。電子落單後店員就會送上麵豉湯同埋椰菜沙律。食呢款石燒和牛漢堡扒絕對係邊玩邊食,店員教將漢堡扒波波切一小份出嚟,然後鋪喺高達400度嘅熱石上面,用小鏟子輕輕按壓,每3秒返轉一次,燒成自己鍾意嘅生熟程度。熱石果然好夠熱,一放落去冇幾耐就可以燒成焦香嘅漢堡扒,裏面保持肉汁,牛味香濃😋塊石仲要唔黐底,真係好玩又好食。店員仲會留意住你夠食嘅熱度,唔夠熱會幫客人換石👍🏻另外燒煙肉都好正,熱力迫晒油分出嚟,煙肉焦香,唔會覺得油膩😋燒菠蘿都好好食,充分發揮菠蘿嘅香甜多汁😍兩款和牛漢堡扒其實都有蛋,呢個蛋絕對唔係配角,因為溝埋一啲芝士好香好正😋芝士蛋選嗰款,仲會有啲甜蒜頭片鋪喺蛋面上,甜甜地又香又惹味😍芝士泡菜豚肉丼望落去超紅,以為會好辣,但係食落又OK,泡菜嘅酸辣酸辣加上香濃奶香芝士,勁邪惡🙈豚肉片亦都唔會嚡,成個配搭好好,好好餸飯😆