2018-01-08 75 浏览
章魚小丸子由細食到大都咁鐘意食,知道尖沙咀開左一間可以自己落手DIY 章魚燒同御好笑既專門店,同朋友就BOOK左去試下 平時睇落廚師整好似好易整,求其用竹籤拮兩拮轉兩轉就搞掂。今次黎到花丸,自己落手整發覺真係一啲都唔易! 我地叫左洋風芝士小丸燒同八爪魚花丸燒,分別係腸仔芝士同埋八爪魚粒同年糕,個人黎講比較喜歡八爪魚花丸燒,食落年糕同八爪魚粒好夾好有口感! 花丸提供詳盡介紹整小丸子既方法, 整落確係有啲難度,第一次整算係唔錯,加埋小丸子燒醬,沙律醬同紫菜係面,賣相同味同都好好 食完小丸子之後我地仲有點燒肉,分別嗌左香草雞肉、安格斯牛肋肉同蔬菜拼盤。食材好新鮮而且份量又夠下次一定會再黎。香草雞肉、安格斯牛肋肉蔬菜拼盤

花丸提供詳盡介紹整小丸子既方法,

香草雞肉、安格斯牛肋肉

蔬菜拼盤