2021-10-07
呢間餐廳招牌菜用砂鍋來燉湯配粉麵飯,連刀削麵都有,外面餐廳食刀削麵一定要加錢,呢度唔使加錢之餘,仲有好多款選擇。冷盤小食包括粉皮、皮蛋、蘿蔔等等。另外仲有醉乳鴿、醉雞、牛舌、鴨舌、口水雞,等一些麻辣美食。😋砂鍋花膠雞湯飯飲得出冇加味精,有老火湯感覺,花膠只是普通貨色,雞肉口感唔差,湯好飲。呢個價錢都算合理。🐓藥膳醉雞湯米粉醉雞唔夠入味,好淡。藥膳湯足料,見到有唔同種類嘅藥材,味道方面一般,不過藥膳湯配醉雞,呢個配搭有啲奇怪,又凍又熱咁款,如果係藥膳雞湯應該更加好味,比想像中有啲出入。😋麻辣鴨舌爽口,越食越辣,辣到好過癮🌶🌶反而幾欣賞佢啲麻辣味小食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食到中段,有員工問我哋介唔介意搭枱? 我未答,只係幾秒嘅時間,呢名員工好快話要諗就唔洗,態度幾冇禮貌,我哋兩人坐四人枱,入座時係員工帶位,而呢張枱中間係無隔離膠板,我地要考慮都係正常。講真疫情差唔多就快兩年,從來都未試過係一間餐廳係無隔離膠板情況下需要搭枱食飯,如果有塊膠板檔一檔,我覺得無所謂,又或者轉細枱食都得。食物味道質素一般,價錢方面比葵廣餐廳略貴,但服務態度認真要改善。
😋砂鍋花膠雞湯飯
🐓藥膳醉雞湯米粉