2017-12-23 33 浏览
今日係金鐘開完會,約咗屋企人食晚飯。經過駱克道呢一間餐廳,二人套餐好似唔錯喎,就入去試一試。雖然套餐好吸引,因為想試吓日本𩶘魚,所以最後散叫。下次有機會,一定要試吓佢哋呢個套餐。叫左個日本凍番茄前菜,味道清甜,裏面啲蕃茄肉係起"沙"架,啲質感就好似起沙嘅西瓜一樣,配上特別嘅醬醋,好好味。活赤貝, 深海池魚及北海道牡丹蝦刺身都非常新鮮,其中深海池魚肉質鮮嫩,非常鮮味。磯燒活鮑魚,分量細細,但鮮味十足。日本𩶘魚,外脆內嫩,配埋酸酸甜甜嘅醬油汁,想再encore一條。薩摩赤雞,配上特別嘅辣醬,口感刺激。清酒煮蜆,蜆肉鮮甜。燒生蠔,都好唔錯,我相信如果生食都應該係好好味嘅呢隻蠔。蟹肉釜飯,上面嘅蟹膏,雖然賣相就麻麻,不過真係好好好好好好味呀,為呢一餐畫上完美嘅句號。想不到餐廳還供應火鍋餐,下次再來試一試

活赤貝, 深海池魚及北海道牡丹蝦
刺身都非常新鮮,其中深海池魚肉質鮮嫩,非常鮮味。

磯燒活鮑魚,分量細細,但鮮味十足。

薩摩赤雞,配上特別嘅辣醬,口感刺激。

清酒煮蜆,蜆肉鮮甜。

燒生蠔,都好唔錯,我相信如果生食都應該係好好味嘅呢隻蠔。

想不到餐廳還供應火鍋餐,下次再來試一試