2018-12-27
餐廳位於將軍澳單車公園入面,望出去係單車館外嘅水池,日間有人喺出面玩遙控船,夜間就有水池嘅園景燈做裝飾,夜晚望出去就好似對住一片大海咁樣,餐廳裏面嘅特點在於佔地宽廣,樓底極高,有極強嘅空間感,喺劏房橫行嘅年代,呢度充足嘅空間感令人感覺十分舒適,更有如置身外國餐廳一樣嘅感覺。Oreo牛奶沙冰,沙冰口感濃稠,味道係我飲過嘅Oreo沙冰嚟講數一數二嘅好味。煙三文魚凱撒沙律,凱撒沙律醬汁味道creamy,醬汁嘅比例夠多,沙律菜新鮮,伴隨著煙三文魚嘅鹹香同埋面頭海量嘅芝士碎,好快就我地清哂。芝士薯條,芝士薯條上枱嘅時候都仲係熱辣辣脆卜卜,芝士味道香濃得嚟唔會覺得太膩。秋葵胡麻餃子,餃子皮薄,煎得香脆,內餡豐富滋味,特別鍾意佢嘅伴菜秋葵,健康得嚟又無咁悶,打破一貫伴菜嘅框框。馬來西亞喇沙海鮮湯米粉,喇沙湯底未算濃烈,啱哂鍾意清清地嘅媽咪,海鮮用料十足,係幾高性價比嘅一道。車打芝士汁鮮蝦意大利粉,鮮蝦爽口彈牙,車打芝士汁比起普通芝士又高上咗一個層次。心太軟朱古力蛋糕,心太軟朱古力味道強烈,內裏嘅流心令到口感更加綿滑,一啖溫熱嘅朱古力雪糕,再加一啖冰凍嘅雪糕就係最高嘅境界。食完飯仲可以同摰愛喺個咁富外
食完飯仲可以同摰愛喺個咁富外國風嘅餐廳坐低繼續慢慢傾計,確實係人生一大快事。