有咩驅使我老遠咁入嚟寶琳?係愛呀!將軍澳新都城呢間椰子星球,主打一系列新鮮椰子甜品同飲品🥥;重點係出咗榴槤口味💛,榴槤控一定要嚟朝聖吓✨!店內裝修都幾玩味,開放式廚房可以睇住店員製作,亦有一個細細哋嘅夏日風打卡位🌴。啲街坊多數外賣拎走,所以今次好好彩可以坐喺度慢慢嘆😌。💛榴槤UFO $68UFO概念Match返舖頭嘅主題🛸。Topping有勁足料嘅榴槤蓉,中層係好鮮甜嘅芒果🥭同粒粒小丸子🍡,底層就係椰水凍。另外亦附送一支特製椰汁,我會食晒啲榴槤蓉再加落去。雪得夠凍嘅榴槤蓉真係好好味😳‼️好似食緊雪糕咁🍨估唔到食到尾都唔係好漏,亦唔太甜👌🏻整體都好好味,好滿意呀💖!💛嗅嗅D24榴槤椰子凍 $68同樣係分咗兩層咁樣擺,仲有啲榴槤果乾脆脆,食落更有口感。個椰子凍好有奶香味,質感勁滑超Q彈✨💫,亦食到入面有粒粒椰子果肉,好足料呀😍!同頭先UFO相比就略為偏貴🤏🏻,但係佢個玻璃罐都幾得意,可以拎返屋企洗乾淨佢重用,環保啲💚。💛真。椰肉拿鐵 $39今年好似好Hit椰子咖啡,呢度就特別加入咗新鮮椰肉🥥。店員會用機沖咖啡,再倒入雪好嘅椰奶樽度。冇落冰㗎,咁先原汁原味,唔會愈飲愈淡🌟。啲果肉整得好細粒,所
有咩驅使我老遠咁入嚟寶琳?係愛呀!

💛榴槤UFO $68

UFO概念Match返舖頭嘅主題🛸。

雪得夠凍嘅榴槤蓉真係好好味😳‼️
好似食緊雪糕咁🍨
估唔到食到尾都唔係好漏,亦唔太甜👌🏻
整體都好好味,好滿意呀💖!

💛嗅嗅D24榴槤椰子凍 $68

💛真。椰肉拿鐵 $39
今年好似好Hit椰子咖啡,呢度就特別加入咗新鮮椰肉🥥。

啲果肉整得好細粒,所以用普通飲管都飲到。
不過我就唔係太喜好啲粒粒🌚,好似太密集喇,但係咖啡味道係幾Okay👌🏻,可以一試!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
要讚吓呢度好識運用一啲小食材將成個味道同體驗提升🌟。睇有冇誠意真係睇呢啲位💁🏻‍♀️!另上嘅椰汁試管同榴槤果乾都好加分,客人又有啲嘢玩吓咁📸。

好推介鍾意椰子同榴槤嘅朋友要過嚟試試🩷💛不過地區係有啲遠,希望快啲開分店啦!
‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧